Játékok

Egy az űrben végződő trilógia lett volna az Assassin’s Creed


A Ubisoft népszerű sorozata eddig is sok merész sci-fi koncepciót használt fel, de az eredeti tervek szerint még ennél is vadabb irányba mehetett volna a széria.

Amikor az eredeti Assassin’s Creedet bejelentette a Ubisoft, akkor még egyszerűen történelmi játéknak ismerhettük, ám hamar kiderült, hogy a keresztes hadjáratok idején játszódó sztorit egy izgalmas sci-fi történet foglalta keretbe, ami aztán minden következő epizóddal újabb őrületes fordulatokat hozott.

Mostanra már megszokhattuk, hogy fantasztikus koncepciók adják a széria gerincét, viszont egy PhD hallgató kutatásából most kiderült, hogy a trilógia eredeti tervei szerint még ennél is vadabb ötleteket álmodott meg Patrice Désilets és csapata.

Lars de Wildt egy belga egyetem hallgatója, aki egy kutatómunka során a sorozat kitalálóját, Patrice Désilets-t, valamint a harmadik rész kreatív rendezőjét, Alex Hutchinsont is megkérdezte az eredeti trilógia létrejöttének körülményeiről. A kutató az interjúkból elég hamar összerakta, hogy a trilógia eredetileg elég extrém befejezést kapott volna:

“Röviden: a harmadik rész a jelenben oldotta volna meg a konfliktust, ahol Desmond minden felmenőjének tudását felhasználva legyőzte volna az Abstergo szervezetet. Továbbá a 2012-es apokalipszist követően Desmond és Lucy egy új civilizációt építettek volna fel valahol máshol, mint új Ádám és Éva.”

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GameStar közösség tagja? Gyere a GameStar Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Désilets szerint az utóbbi ötlet egészen pontosan úgy valósult volna meg, hogy a két főszereplő egy űrhajón hagyta volna el a Földet, hogy otthont keressen az emberiségnek. Aki játszotta az első három részt, az persze tudja, hogy végül egy nagyon más befejezést kaptunk, hiszen a harmadik rész csak egy kicsit töltött több időt a jelenben, mint a megelőző epizódok, ráadásul Lucy már nem szerepelt a történetben.

Ettől függetlenül érdekes gondolatkísérlet lehet elképzelni, hogy merre is mehetett volna tovább a sorozat egy ennyire vad befejezéssel, hiszen az biztos, hogy erre sokkal nehezebben tudtak volna tartós franchise-t építeni, mint arra, amit végül kaptunk és talán pont ezért is lett így.

Ti mit gondoltok? Hogy tetszett volna, ha így zárul a trilógia?

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Teljes cikk a forrás oldalon